Hop


Omschrijving:

Nieuwe biersoorten overspoelen de markt en bij sommige voert hop de boventoon in de smaakbeleving. Toch is hop in elk bier een vast ingredient: zonder hop geen bier. Het is zevenhonderd jaar geleden dat in Nederland voor het eerst bieren met hop werden gebrouwen. Door deze innovatie was het bier langer houdbaar en kon het op grotere afstand worden verhandeld. Een revolutie was ontketend. Bierbrouwen werd een ambacht en de bedrijfsproductie schoot omhoog tot een paar duizend liter per week. Het waren de beginjaren van de Nederlandse bierindustrie, die van de veertiende tot de zestiende eeuw een indrukwekkende bloeitijd doormaakte. Bier, hop en technische kennis werden geexporteerd naar Belgie, Frankrijk, Duitsland en Engeland. De hoeveelheden bier die toen werden geproduceerd zouden pas tegen de twintigste eeuw worden geevenaard. Hop neemt je mee terug naar deze gouden tijden van onze schuimende volksdrank. Elke bierliefhebber wil van dit succes proeven. Dr. Leendert Alberts is docent geschiedenis aan de Hogeschool Utrecht en bij Stichting Bieropleidingen Nederland (StiBON). Hij is tevens adviseur voor UNESCO op het gebied van erfgoed van de Europese biercultuur. Hij schreef eerder Brouwen aan de Eem, over Amersfoort als middeleeuwse bierstad, en heeft meerdere artikelen over biergeschiedenis en stadsgeschiedenis gepubliceerd.

    EAN Code:
  • 9789044648430



Webwinkel: BookSpot
 
Prijs: € 13.99
 

©2023 Grote keuze op Abonnementengids.nl | Privacy statement